Kurs i windsurfing

Windsurfingkurs Kristiansand tilbyr et variert utvalg av kurs i windsrufing. Alt fra nybegynnerkurs til kursing for eksperter. Lær deg å seile for første gang, eller lær deg duck gybe. Du kan også melde deg på “windsurfing level 1” - kurs slik at du kan leie utstyr fra Kristiansand Brettseilerklubb.

For mer informasjon les videre.

5a3a6061.jpg
 

Nybegynner

Har akkurat DU lyst å prøve windsurfing for første gang? Ønsker du å oppleve hvordan livet kan se ut med vind i håret?

Da har du kommet til riktig sted. Windsurfingkurs Kristiansand tilbyr spesialtilpassede kurs for nybegynnere. Kurset avholdes primært på Hamresanden ved Vaffelbua. Dette er en trygg plass med rikelig av vind. Kursene varer fra 2 til 3 timer. Ved oppmøte skriver du deg inn som deltaker i listen og betaler via vipps. Deretter tar vi en felles informasjon hvor vi blir litt kjent med hverandre og slik at instruktøren vår får vite litt mer om hvilke ønsker hver enkelt har for kurset.

Etter introduksjonen får man utdelt en rigg hver hvor man får lære å slå opp seilet og montere det på brettet. Når riggen er ferdig montert blir det først noen minutter med instruksjon og øving på land. Erfaringen tilsier at man nesten ikke kan bruke nok tid på land før man prøver seg på vannet. Spesielt hvis man ønsker å lære seiling, fremfor bare å teste det ut.

Etter vi har blitt godt kjent med hvordan seilet oppfører seg på land beveger vi oss ned mot vannet. Der tar vi en ny felles informasjonsbolk hvor vi går igjennom hva man kan gjøre, og hva man ikke bør gjøre. Området har store flater med grunt vann hvor man kan stå. Finnene våre er tilpasset grunt vann og du trenger ikke å bade på det dype vannet med mindre du ønsker det selv. Når vi har kommet oss ut på vannet er det viktig å først øve litt på egenhånd. Som deltaker må man få noen minutter på å skaffe seg referanser til den instruksjonen man fikk på land. Etter ca. 20-30 minutters tid hjelper det ofte å ta en prat med instruktøren om hva som var vanskelig og hva som gikk lett. Avhengig av været og forholdene kommer instruktøren til å seile sammen med deltakerne. Det vil variere hvor tett oppfølgingen blir ut i fra flere faktorer. Dersom du ønsker tettere oppfølging gir du beskjed om dette på stedet eller vinker til instruktøren når du er på vannet.

Når tiden nærmer seg ferdig løfter vi utstyret sammen opp på land og slår det sammen. Instruktøren tar da en liten prat med alle deltakerne for å høre hvordan det gikk og om det er interesse for flere kurs. Du kan lese mer andre steder på nettsiden om mulighetene du som deltaker har til å leie utstyr og til å bli med i et aktivt og sosialt miljø.

Kurset inkluderer utstyrsleie. Du kan også leie våtdrakt av oss, men vi anbefaler å benytte egen drakt med våtdraktssko eller et par gamle joggesko. Ta med deg noe å spise og drikke, samt noe tørt og varmt tøy.

Varighet 2-3 timer.
Koster 890 kr. per. pers.
Utstyrsleie inkludert.

Husk VENNERABATTEN. Dersom du tar med deg en venn og deler på en rigg får dere begge 90 kr. i rabatt på kursavgiften!

Se FAQ for ytterligere informasjon.

FAQ
udrikningslagchristina-8951.jpg

 

 

 Windsurfing level 1

En introduksjon til livet med vinden i håret og saltvann rundt øynene!

Hos oss kan du bestille Windsurfing Level 1 - kurs. Dette kurset er spesialtilpasset for å lære deg å seile raskest mulig slik at du som deltaker blir god nok til å kunne leie utstyr fra Åshavn på Flekkerøy. Kurset varer over 2-3 dager hvor du får lære alt fra å rigge opp og ned utstyret. Du lærer å seile frem, snu og seile tilbake. Du får også lokalkunnskap om stedet Åshavn med tips til hva som funker og ikke funker. Kurset fungerer ganske likt som nybegynnerkurset, men med et mer konkret opplæringsløp sett over flere dager. Normalt sett kjører vi 2 dager på Hamresanden og den siste og tredje dagen i Åshavn på Flekkerøy.

Når du har gjennomført Windsurfing Level 1 - kurset er du kapabel til å leie windsurfingutstyr. Det koster da kun kr. 150 pr. gang du leier. Utstyret ligger lagret i containeren i Åshavn på Flekkerøy og kan ikke fraktes vekk til andre plasser.

Varighet 2-3 dager.
Koster 2500 kr. pr. pers.
Utstyrsleie inkludert.

Se FAQ for ytterligere informasjon.

FAQ
2018_0128_12543900.jpg

 

 

Eksertkurs

Har du eget utstyr, men får ikke til vannstarten? Kanskje du sliter med å komme inn i stroppene eller bruke trapesen? Ønsker du å lære deg duck gybe eller bare en normal jibb? Ekspertkurs er for deg som ønsker å lære!

Windsurfingkurs Kristiansand tilbyr spesifikke moduler hvor du kan konkret oppnå drømmen din på et windsurfingbrett. Kursene blir lagt opp på dager og lokasjoner som er best egnet til å oppnå ønsket resultat. Dagen begynner med at vi rigger utstyret sammen. Instruktøren er behjelpelig med dette og vil om ønskelig også teste deltakernes utstyr slik at det er best mulig tilpasset det man skal trene på.

Deretter blir det en enkel introduksjon på land med øvelser med bommen eller andre hjelpemidler. Skal du lære deg forward loop blir det mye dansing på brygga og tørtrening på en kontorstol før man prøver seg på vannet. Skal du lære deg vannstart er det også en smart måte å bruke seilet på land for å prøve ut vinkler og løsninger.

På vannet er det fullt fokus fra instruktøren på å hjelpe deltakeren til å oppnå ønsket mål. Man seiler da sammen og prøver på det man ønsker til deltakeren oppnår resultater. Varigheten vil variere i forhold til deltakernes fysikk, tålmodighet og vindstyrke.

Varighet 2-3 timer.
Koster 690 kr. pr. pers.
Utstyrsleie er ikke inkludert.

Se FAQ for ytterligere informasjon.

FAQ
2 (1).jpg
 

Andre muligheter

 
 
udrikningslagchristina-8930.jpg

Utdrikningslag

Gi brud eller brudgom en sportslig opplevelse på vannet! Vi kan håndtere opp til 12 personer på vannet. Ta kontakt for bestilling.

 
Screenshot_20170722-214503.jpg

Sommerfester og firmaopplevelser

Lag din sommerfest om til TIDENES SOMMERFEST eller bli tidenes bedriftslagsrepresentant ved å bestille windsurfingkurs! Vi tar med utstyr og instruktør og tilpasser oss til lokasjonen til festen. Alternativt kan festen holdes i Åshavn på Flekkerøy hvor utstyret ligger lagret. Ta kontakt for bestilling.

 
Skjermbilde.jpg

Gavekort

Gi din far, søster, onkel eller bestevenn et gavekort! For kun 890 kr. per. pers. Ta kontakt for bestilling.